Sebastian Craciun

Sebastian Craciun

sâmbătă, 12 februarie 2011

Concursul Drumul spre celebritate ediţia a II a - etapa flaut, Palatul Mogoşoaia - 12 februarie 2011


Sâmbătă 12 februarie a avut loc la Palatul Mogoşoaia a doua etapă a concursului „Drumul spre celebritate” ediţia a II a. La evenimentul organizat de Centrul Cultural "Palatele Brâncoveneşti" şi Radio România Cultural, invitat special a fost flautistul Ion Bogdan Ştefănescu.

Etapa dedicată flautului a fost câştigată de Elena Dinuţa Costache. Ea a obţinut 36 din cele 96 de puncte oferite în egală măsură de publicul alcătuit din elevi ai Colegiului Naţional “Elena Cuza” şi ai Şcolii Generale Nr.178 din Bucureşti şi de juriul de specialitate. Elena Dinuţa Costache s-a calificat astfel în finala care va avea loc la Palatul Mogoşoaia pe 7 mai 2011. Ea are 15 ani, este elevă a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, unde este îndrumată de profesoara Mihaela Săveanu, iar până în prezent a obţinut 23 de premii la concursuri judeţene şi naţionale.

Următoarea etapă a concursului se va desfăşura pe 19 februarie 2011. Este o etapă dedicată contrabasului. La competiţie vor participa 5 tineri muzicieni din Reşiţa, Târgu Mureş, Baraolt, Chişinău şi Bucureşti. Invitat special va fi Stefan Thomasz, profesor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

Aşadar Radio România Cultural şi Centrul Cultural “Palatele Brâncoveneşti” vă invită să participaţi la descoperirea tinerilor muzicieni talentaţi de astăzi şi să fiţi martori la Drumul lor spre celebritate, într-un proiect coordonat de Sebastian Crăciun.

Parteneri: ExcesMusic, prin Programul “Oportunităţi la tine acasă”, finanţat de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România, Catena - Farmacia care te ajută, Biborţeni, Fundaţia Internaţională “Ion Voicu”.

Parteneri media: Şapte seri, Port.ro, Calendar Evenimente, Modernism, Senso TV, Diseară.ro, Art Act Magazine, Liternet.ro, Observator cultural, N 24 Plus, TVR Cultural, Euphonia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu