Sebastian Craciun

Sebastian Craciun

miercuri, 16 iunie 2010

Resonance Quartet - Turneul National "Muzica Palatelor Româneşti"


Prima ediţie a Turneului Naţional "Muzica Palatelor Româneşti", va avea loc în perioada 31 iulie - 8 august 2010, în organizarea Radio Romania Cultural şi ExcesMusic, prin programul Oportunităţi la tine acasă.
Resonance Quartet, propune iubitorilor muzicii 5 concerte în cadrul cărora flautista Nicoleta Angheloiu, violonista Ioana Jijian, violista Emilia Rotomeza şi violoncelista Gabriela Bokor vor interpreta opusuri de Paul Constantinescu, Jean Francaix şi Wolfgang Amadeus Mozart. Acest ansamblu alcătuit din muziciene tinere, extrem de valoroase, bursiere ale unor universităţi europene de renume, câştigătoare a numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale, va cânta sâmbătă 31 iulie la ora 17 la Muzeul Naţional George Enescu – secţia Tescani (Conacul Familiei Rosetti Tescanu), duminică 1 august de la ora 17 la Castelul Sturdza de la Miclăuşeni, joi 5 august de la ora 18 la Muzeul Unirii din Iaşi - reşedinţă a domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi a Regelui Ferdinand, sâmbătă 7 august de la ora 17 la Castelul Peleş de la Sinaia, iar duminică 8 august, tot de la ora 17 la Palatul Mogoşoaia.
Prin acest eveniment se doreşte promovarea unor locuri încărcate de istorie şi frumuseţe prin arta sunetelor.
Toate concertele vor fi urmate de prezentarea cărţii "Regăsire - Diaspora Muzicală Românescă" de Sebastian Crăciun, volum care cuprinde 55 de interviuri cu mari personalităţi ale artei muzicale româneşti, care s-au stabilit în 19 ţări ale lumii de pe 4 continente

La toate concertele intrarea este liberă.

Parteneri: Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România, Mitropolia Moldovei, Muzeul Naţional George Enescu, Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Muzeul Naţional Peleş, Complexul Naţional Muzeal Moldova şi S.C.Docuprint S.R.L Bacău .

Parteneri media: Radio Romania Actualităţi, Radio Romania Muzical, Port.ro, Şapte seri, N 24 Plus, Ziarul Lumina.

Un comentariu:

  1. Fetele canta ingrijit, atent dar sunt total lipsite de imaginatie. Se simte munca din spatele acuratetei dar totul, aproape este fara viata. De ce doresc ele sa cante ce canta, parca n-ar vrea dar, daca tot au muncit atata, macar sa hraneasca snobismul sau lipsa de talent al celor asemenea lor... Parca sunt patru personaje care vorbesc SIMULTAN fara sa se asculte. Ciudat cum atatia tineri conservatoristi se grabesc sa afirme ca acest quartet este pe primul loc in preferintelor sale... s-au, poate c-au fost colegi sau ca a fi f. bun instrumentist nu presupune si un talent remarcabil.

    RăspundețiȘtergere