Sebastian Craciun

Sebastian Craciun

luni, 4 aprilie 2011

Vin'...la muzica



A apărut la Palatul Mogoşoaia o nouă idee care duce la petrecerea unei seri perfecte.
Trei ingrediente: un loc încărcat de istorie, de o incredibilă frumuseţe, muzică de calitate şi vin românesc de o deosebită savoare.
Sala Scoarţelor, duminică 3 aprilie 2011, a fost luată cu asalt la această propunere apetisantă.
Palatul Mogoşoaia, însufleţit în ultimii ani şi cu ajutorul artei sunetelor, a găzduit un nou recital din cadrul Stagiunii "Muzica la Palatele Brâncoveneşti" - ediţia a III a. Protagonist Lucian Velciu - un pianist foarte interesant care a revenit în atenţia publicului, după o perioadă de acumulări valorice şi repertoriale. Organizatorii stagiunii, ca şi la recitalul Cvartetului Arcadia din urmă cu două săptămâni, au solicitat artistului includerea în program a unui opus enescian. De această dată în sala Scoarţelor a răsunat Suita op.10, o lucrare abordată cu maturitate, cu inteligenţă, cu înţelegere. Au urmat două studii transcedentale de Liszt, în care Lucian Velciu a impresionat prin forţă, prin tehnica strălucitoare. În final, pianistul a oferit o versiune convingătoare a Sonatei lunii de Beethoven, o versiune care a stărnit admiraţia publicului şi care a fost răsplătită cu furtunoase aplauze.
Serata a fost întregită de degustarea unor vinuri de calitate, de la Domeniile Ostrov, în care la loc de cinste a stat noul rosé, obţinut exclusiv din soiul cabernet sovignon, un vin tânăr, cu o culoare tipic franţuzească, prospat, acid, echilibrat, excelent.
M2U00985

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu