Sebastian Craciun

Sebastian Craciun

sâmbătă, 27 martie 2010

Concursul Drumul spre celebritate - Palatul Mogosoaia - 27 martie 2010


Sâmbătă 27 martie a avut loc la Palatul Mogoşoaia a şasea etapă a concursului „Drumul spre celebritate”, eveniment organizat de Centrul Cultural "Palatele Brâncoveneşti" şi Radio România Cultural. Inviată special a fost soprana Sorina Silvia Munteanu – prim-solistă a Operei Naţionale Bucureşti.
Etapa dedicată artei lirice a fost câştigată de basul Iustinian Zetea. El a obţinut 104 din cele 222 de puncte oferite în egală măsură de publicul alcătuit din elevi ai Liceului Teoretic «Jean Monnet» şi de juriul de specialitate. Iustinian Zetea s-a calificat astfel în finala care va avea loc la Palatul Mogoşoaia pe 5 iunie 2010. Iustinian Zetea are 24 de ani, este din Turda şi urmează cursurile de master ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, la clasa profesorului Ionel Voineag. Vă reamintim că etapele precedente au avut următorii câştigători : chitaristul Robert Marian Caloian din Brăila, student la Facultatea de muzică din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov, percuţionistul Daniel Iudean, din Târgu Mureş, student la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, violoncelistul Octavian Alin Lup din Cluj Napoca, student la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, flautista Roxana Popescu, studentă a Universitătii Naţionale de Muzică din capitală şi pianistul Mihai Ritivoiu, student de asemenea la Universitatea de Muzică din Bucureşti.

Următoarea etapă a concursului se va desfăşura pe 17 aprilie. Este o etapă dedicată instrumentelor: trompetă şi corn. La competiţie vor participa 6 tineri muzicieni din Vaslui şi Suceava. Invitat special va fi cornistul Ioan Gabriel Luca solist instumentis în Orchestra Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti.

Aşadar Radio România Cultural şi Centrul Cultural “Palatele Brâncoveneşti” vă invită să participaţi la descoperirea tinerilor muzicieni talentaţi de astăzi şi să fiţi martori la Drumul lor spre celebritate, într-un proiect coordonat de Sebastian Crăciun.

Partener: ExcesMusic, prin programul Oportunităţi la tine acasă.
Parteneri media: Radio România Cultural, TVR Cultural, N 24 Plus, Şapte seri, Port.ro


3 comentarii:

  1. Salut. imi poti spune si mie ce a cantat penultima concurenta? a avut o melodie superba... mersi mult.

    RăspundețiȘtergere
  2. A patra concurenta a avut o melodie superba, imi poti spune cum s-au numit melodiile cantate de aceasta? Mersi mult, Robert.

    RăspundețiȘtergere
  3. Soprana Elena Dincă a interpretat în cadrul concursului: lied-ul Cine m-aude cântând de Tiberiu Brediceanu, Romanţa ''La Zingara'' de Giuseppe Verdi, Cântecul numărul 4 din ciclul "Cântece ţigăneşti'' de Antonin Dvorak, "Ave Maria" de Giulio Caccini şi Aria ''Summer time" din Opera "Porgy and Bess” de George Gershwin.

    RăspundețiȘtergere