Sebastian Craciun

Sebastian Craciun

luni, 8 martie 2010

Palatul Mogosoaia - 7 martie 2010 - Deschiderea Stagiunii "Muzica la Palatele Brâncoveneşti"





Duminică 7 martie 2010, la Palatul Mogoşoaia, a avut loc recitalul prin care s-a marcat atât deschiderea celei de-a doua stagiuni "Muzica la Palatele Brâncoveneşti", cât şi inaugurarea noului pian de concert Essex. Protagonist a fost pianistul polonez Piotr Szychowski, care a prezentat un program integral Frederic Chopin.
Atmosfera a fost incredibilă, sala scoarţelor din Palatul Mogosoaia dovedindu-se neîncăpătoare. În jur de 300 de persoane au ţinut să asiste la acest eveniment, sala neavând decât 120 de locuri. Publicul s-a împrăştiat prin toate spaţiile Palatului, au stat pe scări sau chiar pe jos şi au ascultat muzică fără a avea contact vizual cu interpretul. Piotr Szychowski s-a dovedit a fi un pianist rafinat, extrem de tehnic, un muzican care a utilizat o gama largă de culori, un om care a arătat că-l înţelege perfect pe Chopin si care a reuşit să implanteze în sufletele melomanilor un strop din spiritul polonez. Cu siguranţă cei prezenţi aseară la recitalul de la Palatul Mogoşoaia nu-l vor uita.
Următoarea întâlnire muzicală de la Mogoşoaia, va avea loc duminică 21 martie 2010, de la ora 17, atunci când vibrafonistul Alexandru Anastasiu va improviza pe teme create de Frederic Chopin şi Robert Schumann.

Intrarea la concert este liberă.

Opţional se va asigura transport de la Piaţa Chibrit, staţia de metrou 1 mai, preţul unei călătorii dus-întors fiind de 6 lei. Microbuzele spre Palatul Mogosoaia vor pleca la ora 16.

Parteneri Media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, N24 plus, Tvr Cultural, Port.ro, Şapte seri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu