Sebastian Craciun

Sebastian Craciun

duminică, 18 aprilie 2010

Concert Formatia vocal - instrumentală de muzică veche "Anton Pann" - Stagiunea Muzica la Palatele Brâncoveneşti



Duminică 25 aprilie la Palatul Mogosoaia, în prezenţa unui public extreme de numeros a avut loc un nou concert din cadrul Stagiunii “Muzica la Palatele Brâncoveneşti”. A fost primul concert de muzică veche românească, o călătorie prin trei secole de românism muzical, în care ghizi au fost membrii Formaţiei vocal –instrumentale de muzică veche Anton Pann, condusă de Constantin Răileanu. Ansamblul, înfiinţat în anul 2004, care s-a specializat în cercetarea şi interpretarea vechilor scrieri muzicale româneşti, iar până în prezent a reuşit şi editarea a patru compact discuri a electrizat audienţa interpretând lucrări semnate de Dimitrie Cantemir, din Codex Caioni, precum şi de Anton Pann şi Gheorghe Ucenescu.
Aşadar evenimentele culturale continuă la Palatul Mogoşoaia, iar problemele de ultimă oră apărute, procesul de retrocedare a domeniului, care va începe peste câteva zile, nu înfrânează în niciun fel desfăşurarea manifestărilor artistice.
De altfel organizatorii au dat asigurări că se vor găsi soluţii pentru păstrarea acestui simbol arhitectonic, istoric, cultural, pentru ca acest templu al spiritualităţii româneşti să rămână deschis publicului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu