Sebastian Craciun

Sebastian Craciun

duminică, 25 aprilie 2010

Stagiunea Muzica la Palatele Brâncoveneşti - Recital Lucian Velciu - Program Chopin, Filtsch, Liszt


Un public numeros a venit duminică 25 aprilie în sala Scoarţelor a Palatului Mogoşoia, la un nou episod al Stagiunii Muzica la Palatele Brâncoveneşti - ediţia a II a. Protagonist a fost Lucian Velciu, unul dintre cei mai talentaţi pianişti ai tinerei generaţii, câştigător a numeroase premii la competiţii importante.
În debutul recitalului, Lucian Velciu a interpretat cu multă siguranţă şi stil Scherzo nr.1 op.20 de Frederic Chopin, apoi a reamintit publicului că este câştigător al Concursului Internaţional Carl Filtsch de la Sibiu, prezentând cu rafinament, una dintre lucrările compuse de copilul minune născut lângă Sibiu şi devenit elev preferat al lui Chopin - Barcarola în Sol bemol major. În final a reuşit o versiune interesantă a dificilei sonate în si minor de Franz Liszt. O lucrare gigant, impecabil prezentată din punct de vedere tehnic, un opus în care a reuşit etalarea unei palete coloristice bogate şi construcţia unui edificiu sonor impozant, prin reliefări tematice de mare subtilitate. Următoarea serată muzicală de la Palatul Mogoşoaia, va avea loc duminică 2 mai, de la ora 17, atunci când unul dintre cele mai valoroase cvartete ale ţării - Arcadia, anul trecut câştigător al concursului de la Hamburg, va prezenta două opusuri de Robert Schumann.

Un comentariu:

  1. I have been visiting various blogs for my term papers writing research. I have found your blog to be quite useful. Keep updating your blog with valuable information... Regards

    RăspundețiȘtergere