Sebastian Craciun

Sebastian Craciun

miercuri, 5 ianuarie 2011

Sibiu şi muzica noului anSibiul a avut o trecere în noul an încărcată de multe moment muzicale. În primul rând în serile de 31 decembrie 2010 şi 1 ianuarie 2011 au avut loc la Sala Thalia două concerte de anul nou, două concerte de ţinută, două concerte care ne apropie de modele occidentale.
Am fost surprins să văd la ambele concerte sala plină, mulţi sibieni sau turişti pregătind astfel sau continuând pretrecerea de revelion printr-un spectacol cu muzică bună, care a degajat o atmosferă specială - exuberantă.
Armoniile de jazz, operă, operetă, musical s-au îmbinat, s-au completat şi au dat naştere unori seri de neuitat organizate de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România, Primăria Sibiu şi ExcesMusic. Protagoniştii acestor concerte care sper că vor deveni de tradiţie au fost: Orchestra de Tineret din Sibiu, dirijorul Gabriel Bebeşelea – proaspătul câştigător al Concursului Internaţional de Dirijat “Jeunesse Musicales”, interpreta de jazz Simona Chiriţă, soprana Luiza Fatyol şi tenorul german Alexander Voigt.
La sala Thalia muzicieni valoroşi, muzică bună, confetti, şampanie – acestea au fost ingredientele unor concerte care iată prind şi în România.
În noapte trecerii dintre ani lume multă a fost în Piaţa Mare din Sibiu, în ciuda gerului năpraznic, pentru a urmării un foc de artificii şi concertele susţinute de Riff, Juke Box şi Cargo.
Aşadar Sibiul a marcat începutul noului an prin multă muzică pentru toate gusturile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu