Sebastian Craciun

Sebastian Craciun

joi, 4 august 2011

Turneul National Muzica Palatelor României




Editia a II a a Turneul Național “Muzica Palatelor României” se va defășura în perioada 6 - 21 august 2011 în organizarea Radio Romania Cultural și ExcesMusic, prin programul Oportunități la tine acasă, finanțat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.

Și in acest an castele și palate, locuri încărcate de istorie și frumusețe, vor fi promovate și prin arta sunetelor. În cele șase recitaluri, Cvartetul Cantabile din Iași, ansamblu alcătuit din muziciene de mare valoare, va interpreta creații de Franz Schubert, Joseph Haydn si Hugo Wolf. Formația, pregătită de Constantin Stanciu, membru al celebrului Cvartet Voces, a avut până în prezent numeroase apariții pe scenele țării, fiind de asemenea invitată și la importante festivaluri din Germania, Italia și Republica Moldova.

Concertele vor avea loc sâmbata 6 august de la ora 20 pe Faleza Dunării din Galați, duminică 7 august la castelul Sturdza de la Miclăuşeni, miercuri 10 august la Muzeul Unirii din Iași, joi 18 august la Muzeul de Artă din Cluj Napoca, sâmbătă 20 august la Castelul Peleș și duminică 21 august la Palatul Mogoșoaia. Ultimele 5 concerte vor incepe la ora 17.

Parteneri: Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Club Zodiar din Galati, Tipografia Docuprint din Bacau, La donna imobile, prin proiectul Transylvania for bussines, Complexul Muzeal Național Moldova, Muzeul de artă din Cluj Napoca, Muzeul Național Peleș și Centrul Cultural Palatele Brancovenești.

Parteneri media – Radio Romania Actualităţi, TVR Cultural, Obsevator cultural, onlinegallery.ro, Port.ro, Şapte seri, Ziarul Lumina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu