Sebastian Craciun

Sebastian Craciun

sâmbătă, 25 februarie 2012

„Drumul spre celebritate” – atractia instrumentelor de suflat




Sâmbătă 25 februarie 2012, la Palatul Mogoşoaia a avut loc a treia etapă a „Drumului spre celebritate” – emisiune concurs, ajunsă la ediţia a a III a. La evenimentul organizat de Radio România Cultural, ExcesMusic şi Centrul Cultural "Palatele Brâncoveneşti", invitat special a fost Viorel Mușat – solist instrumentist al Orchestrei Naționale Radio.

Etapa dedicată instrumentelor de suflat din lemn a avut-o câştigătoare pe flautist Oana Leonte. Aceasta a obţinut 38 din cele 84 de puncte oferite în egală măsură de publicul alcătuit din elevi ai Colegiului National „Elena Cuza” din Bucureşti şi de juriul de specialitate. Oana Leonte s-a calificat astfel în finala care va avea loc la Palatul Mogoşoaia pe 26 mai 2011. Ea are 22 de ani este din Iaşi, iar în prezent este studentă în anul al III lea la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, clasa Cătălin Opriţoiu. A câştigat concursuri desfăşurate la Iaşi, Galaţi, Bucureşti, Piatra Neamţ şi Suceava, a participat la cursuri de măiestrie susţinute de Hermann Klemeyer, Juliette Hurell, Benoit Fromanger, Pierre-Yves Artaud, iar în anul 2009 a fost solistă a Filarmonicii “Moldova”.

Următoarea etapă a concursului „Drumul spre celebritate” se va desfăşura pe 3 martie 2012. Este o etapă dedicată instrumentelor de viola si violoncel. La competiţie vor participa tineri din Chişinău, Alba Iulia şi Bucureşti, iar inviat special va fi violistul Ştefan Gheorghiu – Presedintele Uniunii de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania.
Aşadar Radio România Cultural, ExcesMusic şi Centrul Cultural “Palatele Brâncoveneşti” vă invită să participaţi la descoperirea tinerilor muzicieni talentaţi de astăzi şi să fiţi martori la Drumul lor spre celebritate, într-un proiect coordonat de Sebastian Crăciun.

Partener: Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România prin Programul “Oportunităţi la tine acasă”.

Parteneri media: TVR Cultural, Şapte seri, Port.ro, Calendar Evenimente, Modernism, Diseară.ro, Art Act Magazine, Liternet.ro, Onlinegallery.ro, Observator cultural.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu