Sebastian Craciun

Sebastian Craciun

sâmbătă, 3 martie 2012

„Drumul spre celebritate” – măreţia instrumentelor cu corzi grave


Sâmbătă 3 martie 2012, la Palatul Mogoşoaia a avut loc a patra etapă a „Drumului spre celebritate” – emisiune concurs, ajunsă la ediţia a a III a. La evenimentul organizat de Radio România Cultural, ExcesMusic şi Centrul Cultural "Palatele Brâncoveneşti", invitat special a fost violistul Ştefan Gheoghiu – preşedintele Uniunii de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România.
Etapa dedicată instrumentelor cu corzi grave a fost câştigată de violoncelistul Mircea Marian. Acesta a obţinut 33 din cele 102 de puncte oferite în egală măsură de publicul alcătuit din elevi ai Şcolii generale nr.45 din Bucureşti şi de juriul de specialitate. Mircea Marian s-a calificat astfel în finala care va avea loc la Palatul Mogoşoaia pe 26 mai 2011. El s-a născut în 1987 la Ocna Mureş, jud. Alba, la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti îl are maestru pe Marin Cazacu, iar până în prezent a obţinut 16 premii naţionale şi internaţonale dintre care 14 premii I. De asemenea este şef de partidă în Orchestra Naţională de Tineret.
Următoarea etapă a concursului „Drumul spre celebritate” se va desfăşura sâmbătă 10 martie 2012. Este o etapă dedicată artei lirice. La competiţie vor participa tineri cântăreţi din Baia Mare, Târgovişte, Brăila, Piteşti, Ploieşti şi Bucureşti, iar inviat special va fi basul Pompei Hărăşteanu, prim-solist Operei Naţionale Bucureşti.
Aşadar Radio România Cultural, ExcesMusic şi Centrul Cultural “Palatele Brâncoveneşti” vă invită să participaţi la descoperirea tinerilor muzicieni talentaţi de astăzi şi să fiţi martori la Drumul lor spre celebritate, într-un proiect coordonat de Sebastian Crăciun.

Partener: Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România prin Programul “Oportunităţi la tine acasă”.

Parteneri media: TVR Cultural, Şapte seri, Port.ro, Calendar Evenimente, Modernism, Diseară.ro, Art Act Magazine, Liternet.ro, Onlinegallery.ro, Observator cultural.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu