Sebastian Craciun

Sebastian Craciun

duminică, 18 martie 2012

Mogoşoaia Clasic Fest - măreţia muzicii camerale



Mogoşoaia Clasic Fest, cea mai recentă atracţie culturală de la porţile Bucureştiului, a continuat duminică 18 martie cu un nou episod al integralei trio-urilor cu pian de Beethoven.
Un public numeros atras de frumuseţea vremii, de măreţia locului şi mai ales de valoarea protagoniştilor şi a proiectului a umplut sala scoarţelor din Palatul Mogoşoaia.
Ansamblul Musica Viva a propus de această dată 14 variaţiuni op.44 şi cea mai cunoscută lucrare camerală beethoveniană - Trio-ul "Arhiducele". Cred că a fost cel mai reuşit concert din seria integralei de până acum, în orice caz a fost concertul care a beneficiat de o atmosferă specială.
Violonistul Alexandru Mălaimare, violoncelistul Florin Mitrea şi pianista Andreea Butnaru au arătat o grijă specială pentru detaliu, pentru culori, un plus în ceea ce priveşte omogenitatea şi construcţia de ansamblu pentru realizarea unui ideal sonor.

Următoarea propunere muzicală a Mogoşoaia Clasic Fest este un recital care va avea loc pe 8 aprilie de la ora 17 şi care va fi susţinut de flautistul Matei Ioachimescu şi de pianistul Horia Maxim. Cei doi vor interpreta lucrări de Jacques Ibert, Claude Debussy şi George Enescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu