Sebastian Craciun

Sebastian Craciun

luni, 9 aprilie 2012

Dialog muzical franco –român la Mogosoaia



Cei care, în ziua de Florii, au înfruntat un vânt năpraznic şi o vreme care te ducea cu gândul mai mult la toamnă tâzie, decât la primăvară şi au venit la Palatul Mogoşoia la o nouă manifestare din cadrul Mogoşoaia Clasic Fest, nu au avut ce regreta.

Doi artişti tineri, foarte valoroşi au oferit un recital alcătuit din opusuri de ale unor mari creatori francezi şi români. Astfel flautistul Matei Ioachimescu şi pianistul Horia Maxim ne-au reamintit că în acest an marcăm împlinirea a 50 de ani de la dispariţia lui Jacques Ibert, 150 de ani de la naşterea lui Claude Debussy şi de asemenea că cel mai important compozitor roman, George Enescu a avut legături puternice cu spaţiul cultural francez.

Cei prezenţi s-au bucurat de o muzică de mare frumuseţe, de mare refinament.
Matei Ioachimescu, a venit la Mogoşoaia cu noul flaut de aur Muramatsu, un instument cu ajutorul căruia calitatea sonoră a ajuns la un nivel înalt, dar a etalat şi o tehnică strălucitoare şi o înţelegere superioară a discursului sonor. Horia Maxim a dovedit încă o dată ca este un pianist valoros, un artist cu multiple capacităţi expresive.

A fost o seară dominată de melodica şi armoniile impresioniste, o seară a construcţiilor sonore meticuloase, filigranate, o seară a extayului sonor dat de muzica pură.

Următoarea serată de la Palatul Mogoşoaia va avea loc pe 29 aprilie. Atunci, de la ora 17, Ansamblul Muzica Viva va continua proiectul integralei trio-urilor cu pian de Beethoven şi va ajunge la borna cu numărul 5.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu