Sebastian Craciun

Sebastian Craciun

sâmbătă, 7 aprilie 2012

La Peleş - fenomenul Daria




La o luna de la debutul stagiunii “Sunetul muzicii” ediţia a II a , domeniul Castelului Peleş ne-a întâmpinat cu un decor complet schimbat – în locul stratului gros de zăpadă, acum întregul spaţiu prinsese o nuanţă indigo datorată puzderiei de albăstrele şi brânduşe.

Sâmbătă 7 aprilie, în sala de muzică a Castelului a avut loc un recital în care protagonistă a fost tânăra pianista Daria Ioana Tudor. Cu o maturitate ieşită din comun pentru cei doar 14 ani, ne-a purtat prin două secole de muzică şi prin trei epoci. A interpretat trei părţi din prima suită franceză de Bach, Sonata nr. 14 în do minor de Mozart şi trei creaţii chopiniene: Scherzo nr. 2, op.31, Balada I în sol minor şi Studiul op.10, nr. 12 - Revoluţionarul.

Publicul, destul de numeros, a rămas uimit de tehnica strălucitoare, de forţa extraordinară, de rafinatul şi inspiratul joc al culorilor, al nuanţelor şi mai ales de extrordinara grijă pentru detaliu. Cu toţii ne-am dat seama la finalul recitalului că avem în faţă un talent deosebit, unul din acei copii supradotaţi ai României, o tânără artistă care cu multă muncă şi puţin noroc poate avea o carieră internaţională de anvergură.

Următoarea serată de la castelul Peleş va avea loc pe 21 aprilie, atunci când, de la ora 17, veţi putea fi martorii unui recital deosebit în care va evolua câştigătoarea concursului internaţional de canto – Maeştrii artei lirice – 2011 – soprana Veronica Anuşca şi pianistul Mihai Murariu. Aceştia vor interpreta în cadrul evenimentului organizat de Muzeul Naţional Peleş, Radio Romania Cultural şi ExcesMusic, prin programul “Oportunităţi la tine acasă”, finanţat de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România, arii din opere de Handel, Mozart, Donizetti, Bellini şi Menotti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu