Sebastian Craciun

Sebastian Craciun

duminică, 30 septembrie 2012

Show Gershwin …la MogoșoaiaDuminică 30 septembrie, publicul a umplut sala Scoarțelor din Palatul Mogoșoaia la penultimul recital al Mogoșoaia ClasicFest. A fost o seară în care au răsunat integrala miniaturilor pentru pian solo, precum și cunoscute piese vocale din coloane sonore ale unor filme celebre, opere și musicaluri compuse de George Gershwin.

Pianista Viorela Ciucur a dat dovadă de întelegerea profundă a spiritului muzicii lui Gershwin, de o forță extraordinară, de o energie debordantă și de o tehnică de invidiat.
O surpriză a fost apariția celei mai valoroase soprane spinto-dramatice a României, Sorina Munteanu demonstrând încă o dată că este un artist complet și complex. Puțini au crezut că cea care ne-a obișnuit cu evoluții strălucitoare în roluri de mare dificultate, forță, dramatism, poate să interpreteze și un alt tip de repertoriu. Tot la Mogoșoaia acum trei ani s-a apropiat de miniatura vocal camerală a lui Haydn, anul trecut a uimit cu seri camerale Mahler, iar de această dată a abordat cu aceeași ușurință stilul muzical de pe Broadway. Cele două au realizat un adevărat show, în care melodica incitantă, ritmica pregnantă au electrizat asistența.

Ultima atracţie a Mogosoaia ClasicFest va avea loc pe 14 octombrie, atunci când în închiderea festivalului vor veni la palatul Mogosoaia muzicienii români care în aceast an au obţinut cea mai mare performanţă competiţională internațională, câştigând prestigiosul concurs de cvartete de la Wigmor Hall – membrii Cvartetului Arcadia din Cluj, care ne vor oferi două opusuri originale, inedite, rar cântate pe scenele lumii, semnate de Fritz Kreisler şi Claude Debussy.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu