Sebastian Craciun

Sebastian Craciun

miercuri, 10 octombrie 2012

Evenimente muzicale la Castelul Peleş şi Palatul Mogoşoaia


Cvartetul Arcadia din Cluj, ansamblul care în aceast an a obţinut cea mai mare performanţă competiţională românească obţinând laurii prestigiosului concurs de cvartete de la Wigmor Hall va cânta pe 13 octombrie la Castelul Peleş, iar pe 14 octombrie la Palatul Mogoşoaia.


Primul recital se înscrie în cadrul ediţiei a II a a Stagiunii “Sunetul Muzicii”, organizată de Muzeul Naţional Peleş, Radio Romania Cultural şi ExcesMusic, pe când recitalul de la Palatul Mogoşoaia înseamnă şi finalul primei ediţii a Mogosoaia ClasicFest, eveniment al Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti.


Ambele concerte vor începe la ora 17.


Ana Torok, Răsvan Dumitru, Traian Boală şi Zsolt Torok vor interpreta două opusuri originale, rar prezentate pe scenele de concert internaţionale, cvartetele de Fritz Kreisler şi Claude Debussy.


Aşadar puteţi fi martorii unor serate inedite în care cel mai valoros tânăr cvartet din România, va face ca muzica de cea mai bună calitate de la sfârşitul secolului al XIX lea şi începutul secolului XX, să răsune în locuri încărcate de istorie şi frumuseţe.


La Castelul Peleş, accesul se face pe bază de invitaţie, care poate fi obţinută de la Muzeul Naţional Peleş, tel. 0244310 918, interior 129 – secţia Relaţii publice sau completând un formular pe site-ul http://peles.ro/concertul-sunetul-muzicii-ix-editia-a-ii-a/


Finanţator: Administraţia Fondului Cultural Naţional
Parteneri media: TVR Cultural, Port.ro, Şapte seri, Observator cultural, Onlinegallery.ro, Liternet.ro, Art act magazin, Calendar evenimente, Diseara.ro, Sensotv, Modernism, Looms, Artindex.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu