Sebastian Craciun

Sebastian Craciun

sâmbătă, 6 aprilie 2013

„Drumul spre celebritate” – duelul suflatorilor



In dimineaţa zilei de sâmbata 6 aprilie 2013, în Sala Scoarţelor din Palatul Mogoşoaia s-a desfăşurat ultima etapă a concursului „Drumul spre celebritate” - ediţia a IV a, un eveniment organizat de Radio Romania Cultural, Asociaţia Culturală “Pro Valores”, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti şi ExcesMusic.
Ca spectatori si jurati au participat 57 de elevi ai Şcolii nr. 280 „Mihail Sebastian”, care într-o săptămână de şcoală altfel încercă să profite de programul „Să stii mai multe, să fii mai bun!”.

Etapa dedicată instrumentelor de suflat oboi şi flaut a fost câştigată de Oana Leonte. Ea a obţinut 44 din cele 114 de puncte oferite în egală măsură de publicul alcătuit din elevi şi de juriul de specialitate. Tânăra flautistă s-a născut în 1990 la Iaşi, a absolvit Colegiul Naţional de Artă Băncilă, iar în prezent este studentă în anul al IV lea la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, clasa Cătălin Opriţoiu. A câştigat concursuri desfăşurate la Iaşi, Galaţi, Bucureşti, Piatra Neamţ şi Suceava, a participat la cursuri de măiestrie susţinute de Hermann Klemeyer, Juliette Hurell, Benoit Fromanger, Pierre-Yves Artaud, iar în anul 2009 a fost solistă a Filarmonicii din Iaşi. In prezent este membră Romanian Simfonietta Orchestra condusa de maestrul Horia Andreescu si bursier al Fundaţiei Principesei Margareta a Romaniei.


Aşadar în finaliştii ediţiei a IV a a Concursului Drumul spre celebritate ediţia a IV a sunt: violonista Simina Croitoru, fagotistul Mihai Boboiescu, pianist Teodora Ţepeş, violoncelistul Horaţiu Luduşan, Cvartetul Solartis şi flautista Oana Leonte.

Partener: Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România prin Programul “Oportunităţi la tine acasă”.

Parteneri Media: Radio Romania Muzical, Sapte seri, Observator cultural, Port.ro, Agentia de carte.ro, Artindex, Business Review, Revista Tango, Looms, Onlinegallery.ro, SensoTv, Diseara.ro, Modernism, Calendar evenimente, Art Act magazine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu