Sebastian Craciun

Sebastian Craciun

duminică, 28 iulie 2013

ICon Arts – excelente creative contemporane


La Sibiu, Cisnadie si Cisnadioara a inceput cea de-a XI a editie a Academiei si Festivalului ICon Arts. Este un eveniment organizat de ExcesMusic si Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, un eveniment dedicat artei contemporane, care in acest an are trei domenii artistice: muzica, dans si fotografie.In total pana pe 4 august se deruleaza 6 sectii, 6 ateliere care se bucura de coordonarea unor nume importante precum: Mircea Tiberian, Luiza Zan, John Betsch, Reibert Evers, Micea Ardeleanu, Emil Visenescu, Ladislau Csendes, Remus Henning.

La cea de-a 11 editie a Academiei si Festivalului ICon Arts exista peste 150 de participanti din 10 tari: Belgia, Franta, Elvetia, Germania, Italia, Irlanda, Japonia, SUA, Koreea de Sud si Romania. Pe parcursul festivalului au loc 8 concerte la Sibiu, Cisnadioara, Cisnadie, Rasov si vor fi prezentate 9 prime auditii.
Sambata, sala oglinzilor a Forumului Democrat German a gazduit concertul clasei de chitara coordonata de Reibert Evers si Sung Jin Kim. Dintre cursanti au fost selectati patru care au evoluat in fata unul public nesperat de numeros. Acestia au fost foarte expresivi si bine pusi la punct tehnic si muzical. Ei au oferit o paleta larga de creatii de la cele ale minimalistilor Hae Sung Lee sau Rene Eespere, la exuberantul Alberto Ginastera.
Maine va avea loc concertul Ansamblului ICon Arts dirijat de Gabriel Bebeselea, un concert in care vor rasuna lucrari de Diana Gheorghiu, Cristina Uruc, Sebastian Andronie, Vlad Maistorovici si Sumio Kobayashi. Vor urma alte manifestari interesante: concerte de jazz, recitaluri camerale, iar concertul final sustinut de European Contemporary Orchestra se va desfasura sambata 3 august in Cetatea Rasnov.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu