Sebastian Craciun

Sebastian Craciun

sâmbătă, 19 martie 2011

Concursul Drumul spre celebritate ediţia a II a - etapa violoncel Palatul Mogoşoaia - 19 martie 2011



Sâmbătă 19 martie a avut loc la Palatul Mogoşoaia a şaptea etapă a concursului „Drumul spre celebritate” ediţia a II a. La evenimentul organizat de Centrul Cultural "Palatele Brâncoveneşti" şi Radio România Cultural, invitat special a fost violoncelistul Alexandru Moroşanu.

Etapa a fost câştigată de violoncelistul Ştefan Cazacu. El a obţinut 67 din cele 144 de puncte oferite în egală măsură de publicul alcătuit din elevi ai Şcolii nr.45 din Bucureşti şi de juriul de specialitate. Ştefan Cazacu s-a calificat astfel în finala care va avea loc la Palatul Mogoşoaia pe 7 mai 2011. El are 16 ani şi este elev in clasa a Xl-a la Liceul de muzica George Enescu din Bucuresti, clasa prof. Anca Vartolomei. A câştigat numeroase premii la concursuri naţionale, la competiţii internaţionale desfăşurate în Austria şi Croaţia, iar anul trecut a câştigat preselecţia naţională la concursul ”Eurovision Young Musician“.

Următoarea etapă a concursului se va desfăşura pe sâmbătă 26 martie 2011. Este o etapă dedicată clarinetului. La competiţie vor participa 5 tineri muzicieni din Braşov, Ploieşti şi Bucureşti. Invitat special va fi Emil Vişenescu, prim-clarinetist al Filarmonicii George Enescu.

Aşadar Radio România Cultural şi Centrul Cultural “Palatele Brâncoveneşti” vă invită să participaţi la descoperirea tinerilor muzicieni talentaţi de astăzi şi să fiţi martori la Drumul lor spre celebritate, într-un proiect coordonat de Sebastian Crăciun.

Parteneri: ExcesMusic, prin Programul “Oportunităţi la tine acasă”, finanţat de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România, Catena - Farmacia care te ajută, Biborţeni, Fundaţia Internaţională “Ion Voicu”.

Parteneri media: Şapte seri, Port.ro, Calendar Evenimente, Modernism, Senso TV, Diseară.ro, Art Act Magazine, Liternet.ro, Observator cultural, N 24 Plus, TVR Cultural, Euphonia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu