Sebastian Craciun

Sebastian Craciun

sâmbătă, 26 martie 2011

Concursul Drumul spre celebritate ediţia a II a - etapa clarinet Palatul Mogoşoaia - 26 martie 2011



Sâmbătă 26 martie a avut loc la Palatul Mogoşoaia a opta etapă a concursului „Drumul spre celebritate” ediţia a II a. La evenimentul organizat de Centrul Cultural "Palatele Brâncoveneşti" şi Radio România Cultural, invitat special a fost clarinetistul Emil Vişenescu.

Etapa a fost câştigată de clarinetista Mihaela Bărbuceanu. Ea a obţinut 27 din cele 120 de puncte oferite în egală măsură de publicul alcătuit din elevi ai Şcolii nr.56 „Jose Marti” din Bucureşti şi de juriul de specialitate. Mihaela Bărbuceanu s-a calificat astfel în finala care va avea loc la Palatul Mogoşoaia pe 7 mai 2011. Ea are 21 ani, s-a născut în comuna Ceptura judeţul Prahova şi este studentă la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, clasa Ion Nedelciu. Până în prezent a obţinut premii la concursurile şi olimpiadele Naţionale, iar în anul 2008 a fost solistă a Filarmonicii din Ploieşti.

Următoarea etapă a concursului se va desfăşura pe sâmbătă 2 aprilie 2011. Este o etapă dedicată ansamblurilor camerale care au în componenţă şi pianul. La competiţie vor participa 5 triouri alcătuite din elevi şi studenţi din Timişoara, Botoşani, Chişinău şi Bucureşti.
Invitat de onoare va fi violonistul Ladislau Csendes – membru al trio-ului Aperto.

Aşadar Radio România Cultural şi Centrul Cultural “Palatele Brâncoveneşti” vă invită să participaţi la descoperirea tinerilor muzicieni talentaţi de astăzi şi să fiţi martori la Drumul lor spre celebritate, într-un proiect coordonat de Sebastian Crăciun.

Parteneri: ExcesMusic, prin Programul “Oportunităţi la tine acasă”, finanţat de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România, Catena - Farmacia care te ajută, Biborţeni, Fundaţia Internaţională “Ion Voicu”.

Parteneri media: Şapte seri, Port.ro, Calendar Evenimente, Modernism, Senso TV, Diseară.ro, Art Act Magazine, Liternet.ro, Observator cultural, N 24 Plus, TVR Cultural, Euphonia.

M2U00963

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu