Sebastian Craciun

Sebastian Craciun

luni, 16 septembrie 2013

Dublu eveniment la Castelul Peleş


Sâmbătă 21 septembrie 2013, Castelul Peleş va găzdui un dublu eveniment. La ora 16 va debuta recitalul susţinut de ICon Arts Percussion Group, pentru ca de la ora 17 să aibă loc vernisajul expoziţiei Art Nouveau – 110 ani în România.
Zeci de instrumente, ritm şi energie, acestea sunt ingredientele reprezentaţiei ICon Arts Percussion Group ansamblu care a luat ființă în 2009 la inițiativa maestrului Mircea Ardeleanu, în urma cursurilor de vară din același an, desfășurate la Sibiu.
ICon Arts Percussion Group, în anii următori a fost prezent pe diverse scene româneşti şi europene si invitat in emisiuni radio pentru recitaluri live. De asemenea anul trecut ansamblul a fost invitat de catre Drume Tide Percussion Center din Beijing să susţină un turneu educativ în Republica Populară Chineză.
Călătoria sonoră realizată cu ajutorul spectaculoaselor instrumente membranofone, melodice şi idiofone ne va purta în universuri imaginate de Theo Lovendine, Keiko Abe, Steve Reich, Mark Glentworth, Constantin Râpă, Peter Szeghö, Eckhard Kopetzki şi Eduardo Soto Milan.
Acest recital de excepţie, inclus în cadrul ediţiei a III a a Stagiunii Sunetul Muzicii, organizată de ExcesMusic, Muzeul Naţional Peleş şi Radio Romania Cultural,
va fi urmat de un alt eveniment: vernisajul expoziţiei Art Nouveau – 110 ani în România.

În 2013 se împlinesc 110 ani de la inaugurarea reşedinţei princiare şi regale, Castelul Pelişor şi 20 de ani de când şi- a deschis porţile pentru publicul larg, devenind muzeu.
Anii 1900 au constituit pentru Europa artistică o transformare de mentalitate şi o cotitură importantă prin apariţia unei concepţii stilistice novatoare, stilul Art Nouveau. Stilul Art Nouveau a definit deopotrivă sfârşitul şi începutul unui secol, conferind personalitate unei epoci şi cuprinzând toate genurile artistice legate de ambientul exterior sau interior.
Regina Elisabeta şi mai ales Regina Maria a României au completat colecţia Casei regale, constituită iniţial de Regele Carol I, cu achiziţii importante de piese Art Nouveau, reunite în mod fericit la castelul Pelişor din Sinaia.

Accesul la concert se face pe bază de invitaţie, care poate fi obţinută de la Muzeul Naţional Peleş, tel. 0244310 918, interior 129 – secţia Relaţii publice sau completând un formular pe site-ul http://peles.ro/concertul-sunetul-muzicii-vii-editia-a-iii-a/

Programul complet al stagiunii pe:
http://stagiuneasunetulmuzicii.wordpress.com

Parteneri: Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România prin Programul “Oportunităţi la tine acasă” şi Asociaţia Cultural Sportivă Pro Valores.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Port.ro, Observator cultural, Senso TV, Tango, onlinegallery.ro, muzicabuna.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu